OVER MIJ

Heb jij thuis oude munten of bodemvondst-munten die je kwijt wilt of ben jij juist op zoek naar oude munten en archeologische vondsten. Dan ben je hier aan het juiste adres!

EEN PASSIE VOOR HISTORIE

Heldhaftige Ridderverhalen en het redden van de onschuldigen maakten diepe indruk op mij tijdens mijn kinderjaren. De spanning steeg toen ik voor het eerst een munt zag liggen tijdens een fietstocht met mijn vader. Destijds was ik een jaar of 7, niet wetende dat dit de beginstap was van iets moois. 

Kort hierop mocht ik een metaaldetector lenen. Deze was zo gevoelig dat hij werkelijk overal op af ging. Hierdoor had ik al gauw zakken vol met spijkers en rommel waar ik mee thuis kwam. Maar, wanneer ik dan eindelijk een munt vondt, rende ik zo snel als mogelijk naar huis om dit aan mijn ouders te laten zien. Dit zijn jeugdherinneringen die ik altijd heb gekoesterd.

ARCHEOLOGIE

Tijdens mijn hbo-opleiding voor veldtechnicus heb ik de  praktische kant van archeologie ervaren. Zo deed ik mee aan diverse opgravingen en leerde ik veel over geschiedenis, hoe men vroeger leefde en wat mensen toen gebruikten in het dagelijks leven. 

Helaas moest ik stoppen met de opleiding vanwege uitval. Het was teveel geworden voor mij en zo heb ik in de opvolgende jaren mijzelf moeten herontdekken. In deze periode ben ik er weer vaker op uit gegaan met de metaaldetector en ben ik veel boeken gaan lezen. Vaak ging ik op pad in de buurt van mijn grootouders, hier stonden vroeger namelijk diverse kastelen. 

Tijdens de koffie bij mijn grootouders kwamen de vondsten op tafel en hadden we het over vroeger.  

VANDAAG DE DAG

Fast-forward naar het heden. Sinds 2019 heb ik de stap gezet om voor mijzelf te beginnen om zo diverse interesses binnen de archeologie te combineren. Met Verkoopmunten help ik je graag wanneer je jouw munten wilt verkopen. Met Vanzandwijkmunten help ik je in de zoektocht naar oude munten, penningen en andere archeologische voorwerpen.

Wil je eens vrijblijvend sparren over wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op!